Hunde

Mange racer og mange job

 

Fra hunden knyttede sig til mennesket for over 30.000 år siden til i dag er der kommet mange nye racer til, og der er kommet mange nye job til for menneskets bedste ven. Men vi skal dog altid huske, at hunden har samme stamfader, ulven og de vildhunde, som holdt til omkring de menneskebosættelser, der har været for lang tid siden.

Hunden er menneskets bedste ven, og der er en grund til at mange i dag har hund eller har haft hund, for hunden er vokset sammen med mennesket og er i dag en uvurderlig ven for mange og wn kilde til mange timers leg og glæde for både voksne og børn.

Hunden har altid haft mange roller for os

Da hunden for alvor blev en del af menneskets hverdag, gik der ikke lang tid, før de begyndte at få tildelt forskellige roller. Nogle hunde viste sig at have naturlige anlæg for jagt, og det var dem, som kom med på jagt, for de havde de egenskaber, som passede ind,

Der var dem, som var bedre til at fange rotter. De kom til at være hjemme og arbejdede sammen med dem, som boede og arbejdede i staldene, noget som faktisk gav mening, for der er ikke meget som kan ødelægge ting for bønderne end gnavere, som går i kornet, efter det er høstet.

De hunde, som gør meget, blev brugt som lænkehunde på gårdene, og det gjorde man simpelthen fordi, de altid, som gæssene på Mortens aften, vil give meget lyd, når der kom fremmede til gården Med de mange fredløse som der altid har eksisteret, både før urbaniseringen, hvor der blev sovet i huler, og ved det berømte lejrbål, hvor så mange historier og hændelser har taget deres begyndelse.

De hunde, der var gode til at hyrde, blev sjovt nok til hyrdehunde, og dem som var til vagt, blev vagthunde osv.

Den varmeste ven

De små hunde er der så mange, som ikke forstår, men de er ofte blevet brugt som varmepuder og som pyntetilbehør for dem, som havde råd til det, så der har ikke været nogle fremskridt for de hunde. De har altid leget med tidens Paris Hilton, så der er ingen grund til at skælde ud over det, for det har altid været sådan, og så havde de små hunde også den funktion, at de fungerede som varmepuder. Noget som mange har haft brug for i de tider, for det har været svært at varme de store, adelige bygninger op.

Der er mange, som i dag fortsætter med at prøve at forædle racer, og nogle prøver at redde de gamle racer, som tidligere har eksisteret. Et eksempel på dette er den gamle danske broholmer, den race som vor konge Christian firtal fik malet med på mange af de billeder, som pryder museer og slotte.