Hunde

Både du og din hund har brug for rene og sunde tænder

Vi ved, at du elsker din hund. Sådan er det nemlig med langt de fleste af os danskere, der har en hund som familiedyr. Der er omkring 800.000 hunde i Danmark, og det tal er vokset betydeligt i løbet af coronaepidemien, hvor mange mennesker fik mere hjemmetid og derfor plads til en hund i hverdagen.

Hjælp din hund til en sund mund

Vi er også klar over, at du ved, at du skal holde din mund og dine tænder sunde og rene. På https://www.sunstargum.com/dk-da/ kan du finde en masse gode råd om, hvordan du passer og plejer dine tænder og dit tandkød, så du kan holde din mund sund og ren. Du kan på https://www.sunstargum.com/dk-da/ desuden købe en række af de produkter, som du kan bruge – alt fra tandpasta over mundskylningsprodukter til mellemrumstandbørster og andre plejeredskaber. Rådfør dig på https://www.sunstargum.com/dk-da/ og find den bedste vej til at pleje din mund optimalt.

Men vidste du også, at det er lige så vigtigt, at du hjælper din hund til at få sunde tænder og et sundt tandkød? Mange hunde, især hvis de er kommet ud over de første år af deres levetid, døjer med tandsten, betændte gummer og andre skavanker i munden. Det kan have flere uheldige følger. En af dem er dårlig ånde, som kan være meget ubehagelig. En anden er besvær med at spise foderet, så hunden ikke får den rigtige ernæring.

Hjælp din hund med enkle midler

Du kan gøre flere ting for at hjælpe din hund til at få stærke og sunde tænder og tandkød. For eksempel kan du give den tyggeben af hud, presset benmel og lignende, så den får brugt tænderne og masseret tandkødet samtidig med, at den har en fornøjelig tid. Du kan også hos dyrlægen købe særlige hundetandbørster, gnubbedutter til fingrene og andet, som du kan rense hundens tænder med.

Det kan kræve lidt tilvænning hos hunden, før du kan få lov til at gå i gang med eksempelvis at børste tænder på den, så jo tidligere i dens liv, du begynder, jo bedre er det. Resultatet bliver en gladere hund, der ligesom du selv kan gå verden i møde med et smil.

Hunde