Hunde

Hunden som arbejdsdyr

 

Når du kigger på de mange hunderacer, der er over hele verden, så er der nok ikke mange, som tænker over, at de samme hunde, som derhjemme stjæler vores seng, tager den bedste plads i sofaen og leger med børnene, også er hunde, som andre steder i verden bliver brugt som et arbejdsdyr.

Arbejdende dyr, du kender

De har mange vigtige opgaver ,som de skal klare hver dag. De fleste kender til schæferen som politihunden, der kommer med ud og opsporer dem, som har begået kriminalitet, en vigtig opgave og en rigtig god forlænget arm for politiet.

Der er også mange, som kender til fårehunde som border collien, men der er ikke mange, som tænker over, at labradoren og golden retrieveren, som er to af de mest populære familiehunde, også er jagthunde, og at de hører til blandt de absolut bedste racer til jagt.

Andre typer af arbejdshunde er narkohunde, som bliver brugt ved grænser i lufthavne, og der er der mange racer, som man bruger, men det giver sig selv, at det er racer, som er kendt for deres gode næser, der kan lugte sig frem til selv små mængder narkotika.

Cash og andre arbejdende hunde

Men det er nok de færreste, som ved, at prøver du at smule penge ind i eller ud af Danmark i lufthavnen, så skal du passe på, at pengehunden Cash, som er trænet i at lugte sig frem til skjulte kontanter. ikke kommer forbi. Det er en spaniel, som siden den var hvalp er blevet trænet til dette meget specifikke arbejde, som den virkelig har næse for.

Det er kun 4 af de racer, som bliver brugt i Danmark, og som har specifikke job, men tænk over de schweisshunde, som sikrer, at det vildt, som er kommet galt afsted, eller som er blevet anskudt af jægere, også arbejder med mennesker. Der er der forskellige racer, som bruges til dette, men det er klassiske jagthunde, som foretrækkes.

Der er også hunderacer, som bliver brugt til blindeførerhunde, og der er også hunde, som i dag bliver brugt til at hjælpe multihandicappede med gøremål i deres hverdag. Det er ofte racer, som labrador og andre retrievere, men andre som terrier er også blevet brugt til disse opgaver.

Listen fortsætter, for der er rigtig mange andre arbejdende hunde i Danmark, som bl.a. rottehunde og vagthunde.