Hunde

Hunden bør trænes

 

Det er vigtigt , som med dine andre børn, at hunde modtager den korrekte træning, for den skal både lære at gebærde sig blandt andre hunde, lære om de mange farer og lyde, der kommer, hvis du bør i en by.

Men den skal også lære vanskelige ting, som at gå pænt i snor, ikke hoppe op, blive nede fra møblerne, ikke stjæle fra bordet, komme når der blive kaldt på den samt forstå simple kommandoer. Det er meget at lære for en hund, som ikke er særlig gammel, for tænk hvis du skulle lære så mange ting i de første få år af dit liv.

Træning er vejen frem

Det er dog vigtigt, at hunden bliver trænet, og der er heldigvis mange skoler, som hjælper dig med netop dette, de forskellige brugshundeforeninger og specialklubber under dansk kennelklub er også meget behjælpelige med kurser.

Både for din egen og for hundens skyld er det en god idé at få deltaget i træning. Det giver dig og din hund et helt nyt niveau af kommunikation, det gør gåturen meget mere behagelig for jer begge. Der er ingen, som bryder sig om at gå en tur med en hund, som hænger ude i snoren, og som er ved at trække din skulder af led.

Det er også for din hunds egen skyld, det giver mindre stress for den, at den adlyder første gang og er let at have med ud til familie eller venner, for du har lettere ved at kontrollere hunden, og det gør også, at hunden altid er velkommen igen.

En veltrænet hund gør bestemt også turen til dyrlægen noget lettere. Der er mange, som ved at turen til dyrlægen hver gang vil være en kamp, så gør dig selv en tjeneste, træn hunden og dig selv.