Hunde

Fordelene ved at have hund

Der er i de sidste par år blevet forsket meget i de fordele, der er ved at have hund, og faktisk så er der fundet mange både store og små fordele.

Der er altid nogle hjemme, og huset får en automatisk alarm, som adviserer, når der kommer nogen ved hoveddøren. En anden fordel er motionen, som kommer, når du skal ud og lufte familiens firbenede medlem. At du skal ud i al slags vejr bliver hurtigt en vane, og der er ingen undskyldning.

Forskerne har i de sidste par år fundet ud af, at der er flere fordele ved at have en hund, end man tidligere har troet. Når du sidder derhjemme med hunden og læser en god bog og klapper din hund, så falder dit blodtryk lidt, og du stresser ned. Det er med til at sikre, du slapper af. En effekt, som er meget gavnlig, specielt i en hverdag, hvor mange har for højt blodtryk og er i behandling for det.

Der er også fundet beviser for, at hundeejere også har sværere ved at blive deprimeret, det kan sagtens hænge sammen med motionen, som du får med en hund, og at den forstår dig.